POLITIKA ZASEBNOSTI

Podjetje Atraktor spoštuje vašo pravico do zasebnosti in si prizadeva za najvišjo stopnjo varstva vaših osebnih podatkov. Pri ponujanju storitev smo zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov.

Podjetje Atraktor se zavezuje, da zbranih osebnih podatkov, ki jih boste posredovali ob registraciji ali ob naročilu (pridobitvi naročniškega uporabniškega imena), ali podatkov, ki jih bomo od vas pridobili, ker ste obiskali naše spletno mesto, ne bomo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

Upravljavec podatkov
Upravljavec vaših osebnih podatkov je Atraktor d. o. o., Rakuševa ulica 26, 1000 Ljubljana, Slovenija.

 

OSEBNI PODATKI

Obiskovalec spletne strani
Ob vsakem obisku naše spletne strani se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka (IP-številka, verzija brskalnika, čas obiska, ime predhodne strani). Te podatke obdelujemo z namenom spremljanja delovanja in vodenja statistike obiskov na naši spletni strani. Več informacij o tem lahko najdete na dnu te spletne strani.

Za uporabo nekaterih naših storitev morate na naši spletni strani vnesti svoj ime in priimek, naslov, naziv in DDV ID podjetja, GSM-številko in elektronski naslov. Obdelava teh podatkov je nujna za izvedbo naše storitve in če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam ponudbe ne bomo mogli poslati.

Navedene osebne podatke podjetje Atraktor hrani in obdeluje do pisnega preklica uporabnika storitve. Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje Atraktor trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Atraktor je zavezan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5 dneh pisno obvestiti posameznika, ki je to zahteval. Stroške vseh dejanj v zvezi s tem nosi Atraktor.

Uporabniki podatkov
Vaši podatki, zbrani na katerikoli pravni podlagi, bodo uporabljeni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani, in ne bodo posredovani tretjim osebam brez vaše privolitve.

Atraktor lahko v okviru svoje pristojnosti vaše osebne podatke razkriva naslednjim uporabnikom podatkov:

  • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev, ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
  • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
  • FURS-u in drugim institucijam, ki imajo podlago v zakonu.

Atraktor (upravljavec) zbrane osebne podatke lahko posreduje tudi svojim pogodbenim obdelovalcem, ki te podatke obdelujejo izključno v okviru upravljavčevih navodil in pooblastil ter so s pisno pogodbo, sklenjeno z upravljavcem, zavezani k zagotavljanju ustrezne ravni varstva osebnih podatkov.

Posredovanje osebnih podatkov
Atraktor ne posreduje osebnih podatkov tretjim osebam, v tretje države ali mednarodne organizacije. Izjema so statistični podatki o obisku in uporabi spletnih mest, za katere se uporabljajo spletne platforme Google Analytics. Podatki, ki jih posredujemo, so anonimizirani, tako da upravljavec analitičnega orodja ne more identificirati osebe, na katero se posredovani podatki nanašajo.

Google Analytics v svojih Splošnih pogojih uporabe in Politiki zasebnosti zagotavlja spoštovanje pravil iz Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) in potrjuje, da je pridobila certifikat skladnosti s ščitom zasebnosti EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework). Google Analytics omogoča, da si uporabniki sami uredijo nastavitve za obdelavo njihovih podatkov z uporabo orodja Google Analytics. Več informacij v Googlovih pogojih storitve in pravilniku zasebnosti.

Vaše podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni, in sicer:

  • dnevniške datoteke spletnega strežnika se hranijo 3 mesece;
  • vsi podatki v zvezi s poslovnim sodelovanjem (pogodbe, naročilnice, prijave na dogodek) se hranijo še 5 let po koncu sodelovanja na podlagi sklenjene pogodbe oziroma če obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), je rok hrambe 10 let; v tem času je obdelava podatkov omejena;
  • vaši kontaktni podatki za namen neposrednega trženja se obdelujejo do vašega preklica.

Način varstva vaših podatkov
Upravljavec bo pridobljene podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti. Zagotovil bo ustrezno organizacijsko in tehnično varovanje. Upravljavec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam. Atraktor izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za varstvo osebnih podatkov.

Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki uničijo oziroma izbrišejo.

Vaše pravice
V skladu z določilom 15. člena Splošne uredbe (EU) o varstvu podatkov imate pravico, da od nas zahtevate potrditev o tem, ali obdelujemo vaše osebne podatke ali ne. Če vaše osebne podatke obdelujemo, lahko zahtevate izpis svojih osebnih podatkov. Zagotovili vam bomo kopijo vaših osebnih podatkov, ki se obdelujejo. Hkrati vam bomo posredovali tudi preostale informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov ali ustrezne povezave na te informacije, in sicer glede namena obdelave, vrste osebnih podatkov, kdo oziroma katere kategorije uporabnikov so uporabniki vaših osebnih podatkov, predvideno obdobje hrambe vaših osebnih podatkov, obstoj vaše pravice, da od nas zahtevate popravek, izbris ali omejitev uporabe vaših osebnih podatkov ter o obstoju pravice do ugovora obdelave vaših osebnih podatkov in o pravici do pritožbe pri Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije. Če vaših osebnih podatkov nismo pridobili od vas, bomo navedli vir pridobitve vaših osebnih podatkov.

Če smo pridobili vašo privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov, imate pravico to privolitev umakniti kadarkoli, ne da bi to za vas imelo negativne posledice. Če pa je vaša privolitev za obdelava posameznega osebnega podatka vezana na pridobitev pravice oziroma izpolnitev naše storitve, boste v tem primeru pravico izgubili oziroma vam določenih storitev ne bomo več mogli zagotavljati.

Svoj zahtevek po seznanitvi z vašimi osebni podatki, ki jih obdelujemo, oziroma zahtevek po informaciji, ali obdelujemo kakšne vaše osebne podatke, lahko pošljete v kakršnikoli obliki na enega od spodaj naštetih naslovov:

  • Poštni naslov: Atraktor d.o.o., Rakuševa ulica 26, 1000 Ljubljana
  • Elektronski naslov: info@atraktor.si

Da bi preprečili morebitne zlorabe, se bomo morali prepričati, da ste vi res oseba, za katero zahtevate informacijo o osebnih podatkih, ki jih obdelujemo, zato vas bomo ob dvomu o vaši identiteti pozvali k posredovanju dodatnih podatkov ali dokazil, da ste oseba, ki je upravičena do podatkov iz zahtevka.

Končna določila
Pridržujemo si pravico, da Politiko zasebnosti po potrebi prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Zato vas prosimo, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

V Ljubljani, 13. 1. 2020

 

PIŠKOTKI

Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki uporabniku omogočajo prikaz in uporabo naših spletnih strani. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disku vašega računalnika. Glavni namen piškotkov je, da v računalnik shranijo vaše nastavitve, tako da vam jih ob naslednjem obisku istih spletnih strani ni potrebno več vnašati. Uporaba piškotov je ustaljen postopek na večini spletnih mest. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na našem spletnem mestu, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno identificirati.

Uporaba piškotkov in sledilne tehnologije
Naše spletno mesto zbira tudi podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta in spletnih storitev. Z orodjem za analizo spletnega mesta lahko na primer iz vašega brskalnika pridobimo informacije o tem, s katerega spletnega mesta ste prišli do nas, s katerim iskalnikom in ključnimi besedami ste nas poiskali, katere naše spletne strani ste si ogledali ter katere dodatke uporablja vaš brskalnik. Poleg teh zbiramo tudi običajne informacije, ki jih brskalnik pošlje vsakemu obiskanemu spletnemu mestu, kot je npr. vaš IP naslov, vrsta in jezik brskalnika, čas dostopa in naslov naših obiskanih spletnih strani. Vsi ti podatki se zbirajo izključno za potrebe vodenja statistike obiskanosti našega spletnega mesta.

Nekaj primerov uporabe piškotkov: za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske. Za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave na delih spletnega mesta, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobilnik), kar omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo v našem spletnem mestu

1. Lastni piškotki

  • Lastni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov nekatere storitve, ki jih želite uporabljati na naših spletnih straneh, ne bi delovale.
  • Lastni piškotki, ki so nujni za delovanje spletne strani, so naloženi že ob obisku spletne strani. Lastni piškotki omogočajo prijavo v uporabniški profil, identifikacijo uporabnikove seje in pravilen prikaz spletne strani.

2. Zunanji piškotki

  • Izkustveni piškotki zbirajo podatke, kaj uporabniki počnejo na spletni strani, da bi izboljšali izkustvene komponente spletne strani.
  • Funkcionalni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo…) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije.
  • Oglasne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja z namenom, da prikazujejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij.

Nadzor nad piškotki
Naše spletno mesto vključuje elemente z zunanjih strežnikov za različne namene – prikaz obogatenih vsebin, družabna omrežja in predvajanje oglasov. Uporabnik se lahko piškotkom z zunanjih strežnikov splošno izogne tako, da v brskalniku ustrezno označi, ali sprejema piškotke z zunanjih strežnikov ali ne.

Standardne nastavitve brskalnika omogočajo uporabo zunanjih piškotov. Če se z njihovo uporabo ne strinjate, lahko spremenite nastavitve svojega brskalnika tako, da bo sprejemanje piškotov onemogočeno. Tudi če piškotke sprejmete, jih z orodji svojega brskalnika lahko pozneje še vedno izbrišete.

Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Če želite izvedeti, kako to storite z določenim brskalnikom, lahko uporabite funkcijo pomoči v brskalniku ali pa obiščete http://www.aboutcookies.org, kjer je za večino brskalnikov korak za korakom pojasnjeno, kako upravljati ali izbrisati piškotke.

Za takojšnje informacije o nastavitvah za piškotke lahko tudi spodaj izberete spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Če uporabo piškotkov na spletni strani zavrnete ali piškotke izključite v brskalniku, so lahko nekatere storitve spletnega mesta onemogočene.